Armoedeval ook bij Leergeld merkbaar

niet van toepassing

De stichting Leergeld Twenterand ondersteunt kinderen uit gezinnen die het financieel lastig hebben. En het aantal kinderen dat de stichting helpt stijgt sneller dan verwacht. Dit jaar naar verwachting ruim 40% meer dan vorig jaar. De invloed van stijgende energiekosten en inflatie laten zich ook in Twenterand voelen.

Leergeld Twenterand ondersteunt kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een inkomen/leefgeld tot ongeveer 120% van het bijstandsniveau en dat zijn er in Twenterand honderden. Ook kinderen uit die gezinnen moeten kunnen meedoen met hun leeftijdsgenootjes. Meedoen met sport, met zwemles, met dans, met muziek, met voldoende vervoer (bus trein, fiets), met (digitale) leermiddelen voor school, etc. Want “Nu meedoen is straks meetellen” is de slogan van Leergeld Twenterand.
Hulp vragen moet makkelijk zijn. Hulp wordt vaak pas op het laatste moment gevraagd, als de nood hoog is. Snel handelen is dus belangrijk. Eén telefoontje naar Leergeld Twenterand (06-39743797) is daarom voldoende om een hulptraject in gang te zetten. Intermediairs van de stichting komen dan bij het gezin thuis om de situatie te bespreken en te zien welke hulp een kind nodig heeft. Op die manier wil Leergeld Twenterand het vragen om hulp laagdrempelig houden. Dat is ook nodig om gezinnen te bereiken, want hulp vragen is vaak lastig, maar het gaat wel om kinderen die zich moeten kunnen ontwikkelen.
Leergeld Twenterand is een ANBI stichting en dus transparant in haar bedrijfsvoering. Informatie waaronder het jaarverslag is te vinden op https://www.leergeld.nl/twenterand. Meer persoonlijke informatie is ook mogelijk. De stichting geeft op verzoek lezingen voor scholen, andere (hulpverlenende) stichtingen, verenigingen en bedrijven.