Overzicht actueel

Hieronder vind je het laatste nieuws over onze activiteiten, acties en mijlpalen van onze organisatie.

niet van toepassing


Leergeld Twenterand, nu ook op Instagram.

Leergeld Twenterand nu ook op Instagram om zoveel mogelijk kinderen te bereiken.

Pepernoten en Heppieboxen

Leergeld Twenterand is dit najaar gestart met de Actie Pepernoot van het Nationaal Fonds Kinderhulp en met de Heppieboxen van Het Vergeten Kind

"Samen met Popschool en Muziekschool

Leergeld Twenterand heeft de “Meer-dan-Meedoen” subsidie toegekend gekregen van het ministerie van SZW een werkt nu samen met Popschool Twenterand en muziekschool Nathalie om bij kinderen ook de muzikale ontwikkeling te stimuleren

Raadscarrousel Twenterand

De gemeente Twenterand organiseerde op 13 maart 2023 een raadscarrousel. In de diverse speeddates werden raadsleden bijgepraat over organisaties werkzaam in het sociaal domein. Leergeld Twenterand was daarbij.

Zorgkrant Twenterand

Leergeld Twenterand ook aanwezig in de Zorgkrant Twenterand: Hulp moet simpel zijn!

November Leergeldmaand

Leergeld Twenterand heeft november uitgeroepen tot Leergeldmaand. Leergeld Twenterand wil dan meer in contact komen met inwoners van Twenterand en zal daarom op 4 woensdagmiddagen uitleg geven over haar werkwijze in de bibliotheken van Vriezenveen, Westerhaar, Vroomshoop en Den Ham. Via powerpoint presentaties, folders en verhalen van medewerkers van de stichting. Ook kunnen gezinnen geholpen worden bij het indienen van een hulpvraag voor een van hun kinderen.

Armoedeval ook bij Leergeld merkbaar

De stichting Leergeld Twenterand ondersteunt kinderen uit gezinnen die het financieel lastig hebben. En het aantal kinderen dat de stichting helpt stijgt sneller dan verwacht. Dit jaar naar verwachting ruim 40% meer dan vorig jaar. De invloed van stijgende energiekosten en inflatie laten zich ook in Twenterand voelen.

Computers voor Leergeld

De stichting Leergeld Twenterand heeft onlangs computers ontvangen van ICT-dienstverlener Exite ICT uit Enschede. De stichting ondersteunt daarmee kinderen uit financieel minder sterke gezinnen. Opdat alle kinderen kunnen meedoen met hun leeftijdsgenootjes.

Leergeld Twenterand heeft nieuwe voorzitter

Joop Dijkstra, een van de oprichters en enthousiast voorzitter van Stichting Leergeld Twenterand, is verhuisd naar Friesland. In het afgelopen jaar heeft Henk Kerdijk uit Vroomshoop zich ingewerkt en sinds maart 2022 is hij officieel voorzitter. Joop Dijkstra zal verder aan de stichting verbonden blijven als adviseur / ondersteuner. Hij heeft nog steeds goede contacten in Twenterand.

Samenwerking SLT en Gemeente Twenterand

Vandaag hebben de gemeente Twenterand en de stichting Leergeld Twenterand een samenwerkingsovereenkomst over armoedebestrijding gesloten, speciaal om kinderen tussen 4 en 18 jaar te hulp te komen. Op de foto tekenen wethouder M. van Abbema van de gemeente en de heer H. Kerkdijk van Leergeld Twenterand de overeenkomst.

Leergeld Twenterand klaar voor 2021

Stichting Leergeld Twenterand heeft de ambitie om in 2021 negentig kinderen extra te helpen ten opzichte van de aantallen in 2020. Leergeld steunt kinderen tussen de 4 en 18 jaar die niet mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten en waarvoor dus sociale uitsluiting dreigt.

Leergeld Twenterand op schema

Stichting Leergeld Twenterand werd eind 2019 operationeel na het afsluiten van een opleidingstraject. De stichting heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.