November Leergeldmaand

niet van toepassing

Leergeld Twenterand geeft uitleg.


Leergeld Twenterand heeft november uitgeroepen tot Leergeldmaand. Leergeld Twenterand wil dan meer in contact komen met inwoners van Twenterand en zal daarom op 4 woensdagmiddagen uitleg geven over haar werkwijze in de bibliotheken van Vriezenveen, Westerhaar, Vroomshoop en Den Ham. Via powerpoint presentaties, folders en verhalen van medewerkers van de stichting. Ook kunnen gezinnen geholpen worden bij het indienen van een hulpvraag voor een van hun kinderen.

Alle kinderen moeten kunnen meedoen” is de slogan van de stichting Leergeld Twenterand. De stichting helpt daarom kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen die het financieel even lastig hebben.

De stichting kan zorgen dat ook deze kinderen op zwemles, muziekles of dansles kunnen. Of zorgen dat deze kinderen een sport kunnen beoefenen door bij te dragen aan de contributie of ze van sportkleding te voorzien. Vervoer of een fiets is essentieel zodra kinderen een vervolgopleiding volgen. Ook daar draagt de stichting bij evenals voor het verkrijgen van digitale leermiddelen zoals een computer. Soms is een ouderbijdrage of een schoolexcursie een probleem Ook daar zijn oplossingen voor.

Elke woensdag in november is een andere woonkern van Twenterand aan de beurt. Op 2 november wordt uitleg gegeven in de bibliotheek in Vriezenveen (Jonkerlaan), op 9 november in Westerhaar (De Klaampe), op 16 november in Vroomshoop (Het Punt), en op 23 november in Den Ham (Roelofsbrink). Medewerkers van Leergeld Twenterand vertellen dan hoe de stichting werkt en hoe hulp verkregen kan worden. In feite is dit makkelijk, een telefoontje naar 06-39743797 en de stichting gaat aan het werk. Mailen naar info@leergeldtwenterand.nl kan ook. Er komt dan een intermediair bij u thuis om te bespreken welke hulp uw kinderen nodig hebben.

Toch vindt de stichting dat een extra voorlichting over haar werkwijze zinvol kan zijn. Vaak is er een drempel om hulp te vragen. Een bibliotheek is een gemakkelijk toegankelijke plek. Door daar voorlichting en uitleg te geven over haar werkwijze wil de stichting Leergeld Twenterand die drempel wegnemen.

Op woensdagen in november dus, telkens van 13.30u tot 16.30u, dan krijgt u antwoord op alle vragen. Hulp krijgen moet makkelijk zijn.