Leergeld Twenterand heeft nieuwe voorzitter

niet van toepassing

Joop Dijkstra, een van de oprichters en enthousiast voorzitter van Stichting Leergeld Twenterand, is verhuisd naar Friesland. In het afgelopen jaar heeft Henk Kerdijk uit Vroomshoop zich ingewerkt en sinds maart 2022 is hij officieel voorzitter. Joop Dijkstra zal verder aan de stichting verbonden blijven als adviseur / ondersteuner. Hij heeft nog steeds goede contacten in Twenterand.

Fysieke bijeenkomsten waren in de afgelopen coronaperiode niet altijd mogelijk. Leergeld Twenterand heeft veel gebruik gemaakt van digitaal overleg en videoconferencing. Ook vanuit Friesland was dat makkelijk. De stichting is echter verheugd dat fysiek vergaderen, lokaal in Twenterand, met een echte voorzitter nu weer mogelijk is.
Henk Kerkdijk heeft een groot netwerk, contacten in meerdere gemeenten en is er van overtuigd dat alle kinderen moeten kunnen meedoen met leeftijdgenoten teneinde later hun talenten ten volle te kunnen gebruiken. En dat is precies de doelstelling van Leergeld. Ook als de financiële situatie thuis dat (tijdelijk) niet toelaat om mee te doen moeten we de ontwikkeling van kinderen niet blokkeren.
De vorige jaren heeft Leergeld Twenterand steeds ongeveer 100 kinderen kunnen helpen. Dit jaar hoopt Henk Kerkdijk dat aantal te laten groeien.